NOGOMET

Zeničani u derbiju dočekuju ekipu Viteza, Musa poručuje: Kvalitetnija smo ekipa od Viteza

Slaven Musa i Boris Pandža optimisti pred utakmicu. D. Jurišić

D. J.

16.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U derbiju začelja prvog proljetnog kola, zenički Čelik sutra s početkom od 17.30 pod svjetlima reflektora na stadionu Bilino polje dočekuje komšije iz Viteza. 

Domaća ekipa se trenutno nalazi na predzadnjem mjestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova, tri više od ekipe Viteza, i pred ''Crno-crvenim'' je imperativ pobjede kako bi ostali u igri za opstanak u Premijer ligi.

Na danas održanoj konferenciji za medije, pred novinarima su se pojavili šef stručnog štaba Slaven Musa i stoper Boris Pandža.

- Prošli smo pripreme i kompletirali smo se u hodu. Srećom, nismo imali problema s povredama igrača. Mislim da smo napravili sve što smo mogli u ovom  periodu. Vjerujem da će igrači pokazati u ovoj utakmici ono što mi iz stručnog štaba od njih tražimo. Nemamo puno izbora, jednostavno, tu je imperativ pobjede i nova tri boda. Vjerujem da ću odabrati najboljih 11 koji će u ovom susretu pokazati ono što zenička publika i očekuje. Puno je lakše igrati kad iza sebe imate tako veliku podršku. To smo osjetili i na generalki protiv Iskre (2:0) - rekao je Musa.

Iskusni stoper Boris Pandža koji će danas odigrati prvu službenu utakmicu u ''Crno-crvenom'' dresu rekao je kako je dobro upoznat s publikom na stadionu Bilino polje.

- Motiv mi nikada nije manjkao, jedva čekam da prvenstvo počne, da krenu utakmice i da se naša ekipa pokaže u pravom svjetlu. Svi smo dovoljno spremni, pokazat ćemo ono što se od nas i očekuje – rekao je Pandža.

Ekipa Čelika bi trebala nastupiti u sastavu Marković, Livančić, Bevab, Pandža, Karamatić, Čelik, Šantić, Đelmić, Šišić, Salčinović, Nikolić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.