NOGOMET

Todorović: Sa Grbavice se želimo vratiti neporaženi

Fena

22.2.2018

U maju ove godine navršit će 21. godinu, već dugo je u mladoj reprezentaciji BiH, a dolaskom Roberta Prosinečkog na „kormilo“ bh. reprezentacije pozvan je među „zmajeve“ koji su odigrali prve utakmice u ovoj godini, protiv SAD-a i Meksika. 

Nogometaš Darko Todorović jedna je od uzdanica tuzlanske Slobode, a po mnogima i budući stalni reprezentativac velikog potencijala. Dobar dojam ostavio je na „američkoj turneji“, kada je Prosinečki pozvao igrače iz Premijer lige.

- Nekoliko puta me selektor pohvalio za angažman na utakmicama sa SAD-om i Meksikom. Za mene je velika čast što sam bio u reprezentaciji. Mislim da smo ostavili dobar utisak, bez obzira na to što nijednu utakmicu nismo pobijedili. Dokazali smo da u Premijer ligi ima dobrih igrača, a osobno se nadam pozivu u najbolju vrstu i ubuduće - u razgovoru za Fenu rekao je Todorović.

U Slobodi je od pionirskih koraka, unazad dvije sezone „betonirao“ je poziciju na desnom boku. Pun je snage i optimizma što će mu trebati u subotu kada se Tuzlaci sastaju sa Željezničarom.

Nekada su ova dva tima igrala derbije, a sada Željo juri naslov prvaka, a Sloboda vodi borbu za opstanak. Todorović se ne plaši protivnika i smatra da njegov tim nije bez izgleda, pogotovo nakon dobre igre i pobjede protiv Mladosti.

- Ne sumnjam da će utakmica biti zahtjevna. Vremenske prilike su takve da će teren biti težak, ali potpuno smo spremni za sva iskušenja - kaže mladi tuzlanski nogometaš.

Trener Slavko Petrović je u Slobodi prvu utakmicu s klupe u prvom dijelu sezone vodio protiv Željezničara i Tuzlaci su slavili 1:0.

Todorović kaže da njegov tim ide rasterećeno protiv „plavih s Grbavice“, ali to ne znači bez motivacije.

- Želimo ostvariti povoljan rezultat, a to u ovoj prilici znači sve osim poraza. Priželjkujem remi, mada ćemo ići na pobjedu, pogotovo što u odnosu na sastav od subote nema povrijeđenih i „kartoniranih“ igrača. Lideru ćemo se suprostaviti u kompletnom sastavu i veoma jako - zaključio je Todorović za Fenu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.