NOGOMET

Adžem i Petrović: Željezničar zasluženo pobijedio

Fena

24.2.2018

Trener Željezničara Admir Adžem zadovoljan je igrom i rezultatom svog tima u susretu protiv Slobode, u kojem je lider na tabeli slavio minimalnu pobjedu 1:0. 

Adžem je istaknuo da je Sloboda dosta namučila njegovu ekipu i pravila im velike probleme iz kontranapada, ali da su njegovi igrači na kraju zasluženo pobijedili.

- Mislim da smo prisustvovali zanimljivoj utakmici, možda ne toliko lijepoj, ali dinamičnoj. Bilo je prilika i sa jedne i sa druge strane. Sloboda nam je pravila probleme iz kontranapada preko nekoliko brzih igrača. Jako je teško organizovati igru po ovakvom terenu, ali mi smo pokušavali, stvarali pritisak, na kraju postigli pogodak. Možemo biti zadovoljni pobjedom, mada je utakmica bila dosta teška - rekao je Adžem na pres-konferenciji nakon utakmice.

Uprkos teškim uvjetima za igru Adžem je tek u finišu posegnuo za izmjenama.

- Nisam vidio da je neko fizički pao. Tek pred kraj smo pokušali malo osvježiti - dodao je.

Trener Slobode Slavko Petrović čestitao je kolegi Adžemu na pobjedi, naglasivši da je Željezničar danas zaslužio tri boda.

- Mislim da smo se skupo prodali. Pokušali smo sve, imali smo jaku dobru šansu već u 9. minuti i moguće da je tada pao gol da bi utakmica krenula u drugom smjeru. Poslije toga pritisak je bio sa strane Željezničara sve veći, došli su i oni do dvije velike šanse. U drugom poluvremenu smo pokušali da ostanemo neporaželi ali ušla je jedna lopta tako da mogu čestitati Željezničaru na zasluženoj pobjedi. Imali su više loptu u nogama i pravili veći pritisak. Mi smo se u pojedinim situacijama previše duboko uvukli nazad i teško je bilo izdržati. Ipak, zadnjih 15 minuta smo pružili ono što ovog momenta možemo i možemo biti ponosni na ovaj put kojim smo krenuli. Imamo sedam mladih igrača i koji su perspektiva kluba i ostat ćemo na tom putu - istakao je trener Slobode.

Željezničar već u srijedu ide u goste Zrinjskom, dok u subotu u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva dočekuje Čelik. S druge strane, Sloboda u posljednja dva kola dočekuje Borac i ide u goste Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.