NOGOMET

Jedanaest mečeva, nijedan poraz

F. IBRULJ

28.2.2018

Utakmicom protiv visočke Bosne nogometaši Veleža su pripreme za početak proljetnog dijela prvenstva priveli kraju.

Zagrijavanje su počeli 8. januara i odigrali čak 11 pripremnih utakmica, kroz koje je trener Ibro Rahimić isprobao veliki broj igrača. U poređenju s prvim dijelom, nova lica, odnosno, igrači koji su zvanično potpisali ugovore, su Salko Mujanović, Seid Behram, Vedin Kulović, Adnan Bobić, Maid Mrgan i Edis Rahimić. Njima bi se, prema najavama, uskoro trebali priključiti Argentinac Dario Fereira (Ferreyra) i Lukas Ojeda (Lucas Oyeda). Još je tu i Meksikanac Valensija (Valencia), dok je Brazilac Adriano ostao bez angažmana.  

Nije isključeno da se u međuvremenu ekipi priključi još jedan novi igrač u veznom redu, vjerovatno stranac.

- Zadovoljni smo odrađenim. Odigrali smo 11 utakmica, a, mada smo igrali protiv klubova iz Premijer lige, poput Željezničara, Sarajeva, Mladosti, niti u jednoj nismo poraženi. To pokazuje da smo ušli u dobar ritam i da, što je najvažnije, imamo kontinuitet, jer samo tako možemo ostvariti cilj. To je ono što nam je nedostajalo u prvom dijelu prvenstva.

Igrački gledajući, mislim da smo kvalitetniji u odnosu na jesenji dio prvenstva. Imamo širinu, što je također bitno, jer smo u prvom dijelu prvenstva skupo platili izostanak pojedinih igrača. Nismo imali prave alternative, a tih šest izgubljenih bodova iz prva dva kola nikako nismo uspjeli nadoknaditi - mišljenja je trener Veleža.  


U posljednjem duelu protiv Bosne zbog povrede igru je napustio Mustafa Mujezinović, ali Rahimić je izrazio nadu da će biti spreman za prvi proljetni meč protiv Olimpika.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.