NOGOMET

Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske u posjeti Sarajevu

A. M.

1.3.2018

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Fudbalske asocijacije Engleske Gregom Klarkom (Clark). Dva lidera prijateljskih saveza razgovarali su o globalnim temama, izazovima savremenog fudbala, ali i međusobnim odnosima dvije asocijacije.

Predsjednik Begić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete uglednog gosta, koja samo potvrđuje zavidan imidž našeg saveza u evropskim okvirima. Prvi čovjek engleskog fudbala je rekao:

- Prvi put sam u Sarajevu i fasciniran sam onim što sam vidio i doživio. Znamo da reprezentacija Engleske i klubovi u BiH imaju mnogo fanova, ali znamo da i vaša reprezentacija ima sjajne fudbalere. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da rukovodstvo vašeg saveza, predvođeno predsjednikom Begićem, uspješno odgovara svim iskušenjima sa kojim se suočavate zbog specifičnih okolnosti u kojim djelujete - kazao je Klark.

Prijemu u Sarajevu prisustvovao je i generalni sekretar Jasmin Baković, a dogovoreno je da administracije oba saveza razmotre termine i mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice „A“ reprezentacija BiH i Engleske u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.