NOGOMET

Slišković uoči Želje: Idemo na pobjedu

M. Pa.

2.3.2018

Iako smo često skloni brzati sa zaključcima, prošla sezona, u kojoj je Zrinjski prvo prosuo 11 bodova prednosti ispred Željezničara pa, onda, u posljednja tri kola nadoknadio četiri zaostatka i odbranio titulu, valjda bi svima trebala biti jasan pokazatelj da sutrašnji derbi Pod Bijelim brijegom neće riješiti prvaka.

Uprkos tome, mnogi su nakon jesenjeg trijumfa “Plemića” na Grbavici požurili da Zrinjski proglase prvakom, ali je Željezničar osam bodova minusa ipak uspio anulirati pa u sutrašnju utakmicu ulazi s bodom prednosti.

- Nakon subotnjih devedeset minuta, u igri će ostati još 33 boda, ali i veliki broj derbija u kojima će međusobno igrati klubovi iz samog vrha tako da je jasno da ova utakmica neće riješiti pitanje prvaka, ali se, u svakom slučaju, radi o važnoj utakmici, u kojoj bodovi imaju veliku vrijednost - izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Nekih posebnih tajni između dvije momčadi nema.

- Željezničar ove sezone veoma teško gubi bodove, čak i u utakmicama u kojima njegova igra nije na željenoj razini. Očito ima momčad koja zna igrati na rezultat i koja sa pravom ima najviše ambicije. Ipak, mi smo, također, u samom vrhu, na samo bod zaostatka, tako da su i naše ambicije utemeljene. Bit će to duel izjednačenih momčadi, koji može otići na obje strane, ali mi ćemo se, u svakom slučaju, postaviti kao i u svakoj utakmici, odnosno s jasnom željom da osvojimo sva tri boda - dodao je Slišković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.