NOGOMET

"Zmajevi" 18. novembra gostuju u Španiji

M.T.

2.3.2018

Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Španije i Bosne i Hercegovine je dogovorena, saznaje “Dnevni avaz” iz dobro obaviještenih izvora bliskih Nogometnom savezu BiH.

Meč za uigravanje

Suprotno tvrdnjama mnogih medija koji su požurili izvijestiti da se susret igra početkom novembra, bit će onako kako je naš list davno objavio, u drugoj polovini tog mjeseca, tačnije 18. novembra.

Nogometni savez BiH i Španci postigli su dogovor na inicijativu našeg selektora Roberta Prosinečkog, koji je sa sportskim direktorom selekcije bivšeg svjetskog i evropskog prvaka Fernandom Ijerom (Hierro) započeo priču o toj temi.

Susret Španije i BiH, koji će se igrati na stadionu koji odredi naš domaćin, poslužit će objema selekcijama za uigravanje, jer su u tom terminu, u kojem se igra Liga nacija, slobodne.

Nogometni savez BiH do sada je dogovorio čak pet prijateljskih utakmica za ovu godinu.

Još samo maj

Protivnici su Bugarska (23. mart u Razgradu), Senegal (26. mart u Lavru), Južna Koreja (2. juni u Seulu), Turska (11. oktobar u Turskoj) i sada Španija Ostaje pitanje s kim ćemo još igrati u majskom terminu, a prema informacijama iz NSBiH, u toku su aktivnosti i u vezi s ovim pitanjem

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.