NOGOMET

Čelik danas u novom iskušenju na domaćem terenu, traže tri boda protiv Mladosti

Fena

3.3.2018

Nogometaši zeničkog Čelika, u svom nastojanju da sačuvaju premijerligaški status, domaćini su momčadi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

To im je nova prilika za prikupljanje bodova za učešće u grupi timova koji će se boriti za opstanak.

Prošlosedmični poraz od ekipe Goška značajno je otežao uvjete za opstanak ekipe Čelika, jer osim susreta sa Mladosti, zeničkim nogometašima slijedi i gostovanje ekipi Željezničara na Grbavici.

- Protiv ekipe Mladosti nemamo puno opcija i svjesni smo da moramo tražiti tri boda. Gosti su u sličnoj situaciji, jer priželjkuju pobjedu koja bi im donijela učešće u Ligi za prvaka, tako da će biti otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe da dođemo do tri boda - kazao je šef stručnog štaba Slaven Musa.

Ono što raduje domaće navijače je povećana efikasnost u napadu, jer u posljednje tri utakmice Čelik je postigao pet golova, od kojih dva u utakmici s porazom od Goška.

- Čelik je jedan veliki klub koji nikada ne treba otpisati. Nadam se da ćemo uspjeti savladati njihovu bunker igru i da ćemo moći doći do tri boda koja su nam potrebna za ostanak u Premijer ligi - istaknuo je kapiten tima Fenan Salčinović.

Trener Slaven Musa na raspolaganju će imati sve igrače, a današnja utakmica između Čelika i Mladosti na stadionu Bilino polje počinje u 14.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.