NOGOMET

Jevtić: Mogu igrati i s jednim bubregom

S.P.

6.3.2018

Na utakmici između Viteza i Čelika prije godinu pouzdani stoper Marko Jevtić (35) zadobio je tešku povredu i ostao bez jednog bubrega. Bio je to nagovještaj kraja njegove karijere, ali se usljed velike podrške sportske javnosti ipak odlučio vratiti na teren.

Strpljivo se oporavljao, počeo trenirati i proteklog vikenda protiv GOŠK-a odigrao cijelu utakmicu za svoj Vitez. Prvu nakon teške povrede.  

 Nema straha 

- Odlučio sam vratiti se na teren jer bez nogometa ne mogu i to mi se ostvarilo na najbolji mogući način. Zaigrao sam u Gabeli protiv GOŠK-a i nisam imao tremu, niti sam osjećao strah. Kada je počela utakmica, sve sam zaboravio i bio posvećen samo igri. Nisam još potpuno spreman, ali ću ubrzo ući u pravu formu - govori Jevtić.

Hrabri stoper Viteza ima podršku porodice i kluba, što mu olakšava nastupe.

- Normalno je da se porodica brine za mene, ali me ni u jednom trenutku nisu sputavali da ponovo zaigram. Isto tako je u klubu, gdje imam apsolutnu podršku kolega, stručnog štaba, uprave i navijača, što mi je dodatni motiv da istrajem - rekao je Jevtić.

 Ništa neobično

Mada svojim nastupima mnogo riskira, Jevtić igra punom snagom, hrabro i korektno ulazi u sve duele, što očekuje i od protivnika.

- Nisam primijetio, a i ne bih ni volio, da se protivnički nogometaši prema meni odnose s dozom posebnog obzira. Neki znaju za moju povredu, neki ne, a neki su i zaboravili. Nisam primijetio ništa neobično i kada je počela utakmica, sve je bilo korektno - kaže Jevtić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.