Umjesto treninga, prihvatili se lopate

S.K.
06.03.2018 12:39

Fudbaleri Borca osvojili su u subotu važan bod u Tuzli, gdje su protiv domaće Slobode odigrali 1:1, a već sutra ih čeka još teži izazov jer na Gradski stadion stiže aktuelni šampion i trenutni lider na tabeli, mostarski Zrinjski.

Zbog toga, šef struke Banjalučana Igor Janković nije prvotimcima dao uobičajeni dan odmora, već je nedjelja iskorištena za relaksirajući trening, ali i čišćenje snijegom pokrivenog terena.  

Nakon salve kritika zbog izgleda terena u susretu s Krupom, te načina na koji je pripremljen za taj meč, fudbaleri su odlučili sami uraditi nešto po tom pitanju pa su se dočepali lopata i krenuli u radnu akciju.

Najbolji strijelac Borca Petar Kunić eurogolom svom timu donio je bod u Tuzli, a sada se istakao i u akciji čišćenja snijega.

- Naravno da sam sretan zbog tog gola, ali i činjenice da smo ostali neporaženi u Tuzli. A što se tiče čišćenja, to ne treba nikoga da iznenadi. Svjesni smo trenutne situacije i ovo je najmanje što možemo uraditi da pomognemo klubu – istakao je Kunić.

NA VRH