NOGOMET

Željezničar dobio zlatnog sponzora, uskoro će i generalnog

Avaz Sport

9.3.2018

FK Željezničar i “Sarajevo osiguranje“ jučer su potpisali ugovor o sponzorstvu, a osiguravajuća kompanija bit će zlatni sponzor kluba s Grbavice.

– Hvala našim partnerima. Želio bih pozdraviti igrače i stručni štab jer smo mi servis sportskom segmentu i sve što radimo zapravo je stvaranje preduslova da postanemo ozbiljan klub. Kada klub bira partnera onda razmišlja o vrijednostima kompanije i snazi brenda. Dugo smo pregovarali sa Sarajevo osiguranjem, prepoznali smo želju za ulaganjem u sport. Smatramo da je zlatno sponzorstvo u ovakvim uslovima statusa, konjukture i uopšte privrednih kretanja jedna vrlo važna stvar. Pokušat ćemo preko svojih poslovnih partnera i kontračinidbi koje možemo obezbijediti stvoriti pretpostavke da Sarajevo osiguranje i FK Željezničar iduće godine napravi jedan novi nivo u poslovnoj saradnji. Da bi klub bio ozbiljan imamo dva kolosijeka i ne smije biti zaostatka niti poslovnog niti sportskog segmenta, to mora biti sinergija da bi ostvarili zajedničke ciljeve, istakao je Senad Misimović, predsjednik FK Željezničar.

Novinarima se obratio i direktor Sarajevo osiguranja.

– Sarajevo osiguranje je u oblasti osiguranja najdugotrajniji brend u državi. To je društveno-odgovorna kompanija i nakon naših problema u poslovanju u protekle dvije godine dogodile su se stvari da se Sarajevo osiguranje vratilo na stare staze. Odlučili smo biti zlatni sponzor, osjetili smo novu energiju u klubu i pozitivne pomake u našem sportu. Pokušali smo i našli paralele sa našom kompanijom. Želja nam je da saradnja bude dugotrajna na obostrano zadovoljstvo, kazao je Arif Kulić.

Logotip Sarajevo osiguranja krasit će šorc fudbalera Željezničara, a saradnja je potpisana na godinu dana.  

Prvi čovjek Željezničara otkrio je i da će klub vrlo brzo dobiti generalnog sponzora.

- S finansijske strane, ovo nam mnogo znači, a klub ima obavezu da pronađe i generalnog sponzora. Sa jednim poslovnim partnerom već smo nominalno sklopili generalno sponzorstvo – rekao je Misimović te je najavio da će u narednom periodu biti poznato i ime firme koja će biti generalni sponzor kluba. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.