PISMA

Dugogodišnji navijač Sarajeva postavio sedam pitanja Upravi kluba

Piše: A. S.

19.3.2018

Dugogodišnji navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Nusret Memišević postavio je sedam pitanja Upravi tima s Koševa

Na ovo se odlučio nakon što je, kako kaže, "jedino na portalu Sport Avaz pročitao komentar o stanju o klubu kojeg svi vole".

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti: 

Bordo familijo,

u velikom strahu za opstanak FK Sarajevo, čiji sam navijač cijeli život, javno pitam:

1. U vremenu najveće krize u našem klubu od rata, kako je moguće da predsjednica kluba Sabrina (Buljubašić, op. a.) boravi u SAD na godišnjem odmoru? Kakva je to odgovornost prema klubu? 

2. Ko je kriv za dodatne ugovore na štetu kluba koje su dobili Ihtijarević i Alagić po kojima imaju sramotne procente od prodaje igrača i osvajanja titula? Pa za koga oni rade za sebe ili za klub?

3. Znate li da je zbog tih ugovora Akademija FK Sarajevo u rasulu, jer ostali treneri već sedmicama ne pričaju sa svojim šefom Alagićem i Ihtijarevićem?

4. Ko je kriv zato što dva najbolja naša igrača odlaze besplatno već drugu sezonu zaredom? Duljević, a sada Sarić? Ko to dopušta i da li to radi za svoj interes u kontaktu s menadžerima i pravi višemilionsku štetu FK Sarajevo?

5. Ko je kriv zašto Sarajevo ne može dva mjeseca da postigne pogodak, a prodali smo sve juniore napadače, pa nemamo nijedne alternative?

6. Ko je kriv što nemamo nijedno veliko bordo ime u Upravi kluba?

7. Ko je kriv što smo jedini klub u Evropi koji nema sportskog direktora, pa za razliku od Željezničara, Zrinjskog i Širokog nemamo dobre transfere nego dovodimo otpatke iz Srbije? 

Svih ovih sedam pitanja navijača FK Sarajevo uputili smo i na adresu tima s Koševa. Ako nam neko od odgovornih iz bordo kluba odgovori na ova pitanja, portal Avaz  Sport će ih objaviti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.