NOGOMET

Okoli: U Zenici mi smeta samo zima

D. J.

26.3.2018

Defanzivni veznjak Paskal Onedika Okoli (Paschal Onyedika, 20) odradio je s ekipom Čelika zimske pripreme u Antaliji i dobio dopuštenje matičnog kluba, turskog Bursaspora, da do ljeta nastupa u crno-crvenom dresu.

Svojim angažmanom na treninzima vrlo brzo se dokazao treneru Edinu Prljači te je i u pobjedi nad GOŠK-om bio član početnih 11. 

Volim trčati

Rođen u gradu Nanka na jugoistoku Nigerije, nogomet je počeo trenirati još kao desetogodišnjak.

Talent ga je uskoro odveo u najveći grad na afričkom kontinentu Lagos, koji ima više od osam miliona stanovnika, a potom u Tursku, gdje je igrao prvo za juniorsku, a potom i seniorsku ekipu Bursaspora.

- U početku sam putovao iz rodnog grada na treninge u Lagos, a poslije sam se tamo i preselio. Nije bilo jednostavno živjeti u tako velikom gradu.

Probao sam se u još nekim sportovima jer volim trčati, ali oduvijek sam volio nogomet - kaže Okoli i dodaje:

- Trenutno sam u Čeliku kao posuđeni igrač, ali to ne znači da neću na Bilinom polju ostati i duže ukoliko svi budemo zadovoljni na kraju sezone.

Uvijek toplo

U Zenici ga je dočekao snijeg, na koji nije naviknut, te kaže da baš i ne voli hladnoću i ove temperaturne minuse.

- U Nigeriji je uvijek toplo, snijeg mi se sviđa, ali ne previše. I u Turskoj je bilo toplije nego ovdje. Nadam se da ovakvo vrijeme neće dugo trajati - rekao je Okoli.

Svidjela mi se begova čorba

- Zenica je vrlo lijep grad, ali zbog trenažnog procesa i utakmica nemam previše vremena da idem u obilaske. Obično slobodno vrijeme provodim sa saigračima gledajući filmove ili se odmaram uz muziku. Ponekad izađemo van na čaj ili da nešto pojedemo, posebno mi se svidjela vaša begova čorba, mada ni ćevapi nisu loši – govori Okoli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.