NOGOMET

Lukas Nauel Oheda: Zemlja vam je prelijepa, ima se gdje otići i provesti

Oheda: Uzori mu Rikelme i Inijesta

Piše: J. J.

2.4.2018

Velež će ove sezone igrati fudbal s argentinskim šmekom. “Rođeni” su se pojačali sa dva mlada fudbalera iz zemlje gaučosa i tanga, a interesantno je da su David Ferejra (Ferreyra) i Lukas Nauel Oheda (Lucas Nahuel Ojeda) nastupali za druge timove najvećih klubova Argentine – Boka juniorsa i River Plate! 

Ferejra je već upisao nastupe za Velež, dok se dokumentacija za Ohedu čekala nešto duže. Ofanzivni veznjak igrao je za drugi tim Rivera i Deportivo Espanjol, a kako kaže, za dolazak u našu zemlju odlučio se nakon što mu je menadžer rekao da postoji ta opcija. O Veležu, našoj zemlji i fudbalu koji se ovdje igra, kaže: 

- Poznajem historiju Veleža i imam veliko poštovanje prema klubu. Ovdje je način igre drugačiji nego kod nas, ali Velež teži lijepoj igri i to radi vrlo dobro. Imamo dobrog trenera i igrače. Što se tiče vaše zemlje, prelijepa je. Ima se gdje otići i provesti. Hrana je odlična - objašnjava nam 23-godišnji Oheda, koji slobodno vrijeme u Mostaru provodi u šopingu i druženju sa Meksikancem Valensijom (Valencia) i zemljakom Davidom.

Oheda u dresu Rivera: Igrao za jedan od najvećih klubova Argentine

Od naših zvijezda, najviše poznaje Edina Džeku i Miralema Pjanića, za koje kaže da su veliki fudbaleri.

Fudbalski uzori su mu Huan Roman Rikelme (Juan Roman Riquelme) i Andres Inijesta (Iniesta), za kojeg kaže:

- Igra istu poziciju kao i ja i najbolji je. Uživam gledajući ga kako izvodi nemoguće poteze kao da to nije ništa.

Igrao s Trezegeom i Ortegom

Lukas je igrao za River, a David za Boku. Interesiralo nas je svađaju lise o tome koji je tim veći i bolji i ima li takvih tema dok borave u Mostaru.

- Ja sam, isto, navijač Boke, ali mi je bila velika čast igrati za River. Šalimo se oko toga, ali obojica znamo da je to fudbal i da smo zemljaci. Zbog toga se razumijemo i nema problema - zaključuje argentinski veznjak, koji je u jednom dijelu karijere dijelio svlačionicu sa majstorima kao što su David Trezege (Trezeguet) i Arijel Ortega (Ariel).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.