NOGOMET

Iz Sarajeva poručili: Naravno da smo agresivni, kriza je

Piše: A.Dr.

4.4.2018

Na Koševu nisu htjeli ostati dužni na komentare šefa stručnog štaba Krupe Slobodana Starčevića, koji je, nakon subotnjeg poraza (0:1) u trećem kolu Lige za prvaka, izjavio, između ostalog, da ga je iznenadila “pretjerana i potpuno nepotrebna agresivnost protivničkih fudbalera”. 

Dva kartona 

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo oglasili su se oštrim odgovorom na Facebooku.  

- Igrači Sarajeva se "udarali"? Igrači Sarajeva bili agresivni? Naravno! Takve ih i očekujemo, jer iz rezultatske krize se ne izlazi bez borbe, korektne borbe. Drugačije se ne može govoriti s obzirom na svega dva žuta kartona, što je ispod premijerligaškog prosjeka.

A jesu li svi akteri utakmice bili korektni, najbolje mogu reći povrijeđeni Dušan Hodžić, ali i naš prvotimac Nihad Mujakić – navodi se na klupskoj Facebook stranici. 

Tako će Hodžić, zbog povrede nastale grubim startom protivničkog igrača, pauzirati dvije sedmice.

 Skočni zglob 

- Prvi nalazi su pokazali da je riječ o povredi kosti skočnog zgloba, a nakon dodatnih pretraga, srećom, ustanovljena su oštećenja ligamenata zgloba, odnosno mekog tkiva. Hodžića očekuju pauza od najmanje petnaest dana i strogo mirovanje - rekao je Ismar Hadžibajrić, glavni fizioterapeut FK Sarajevo. 

To znači da Hodžića neće biti u kadru za predstojeća dva derbija, prvo protiv Zrinjskog u Mostaru, a onda ni za okršaj sa Željezničarom. Bordo tim će u ovim duelima, najvjerovatnije, biti i bez golgetera Mersudina Ahmetovića, koji je obnovio povredu lista noge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.