MOSTAR

Prozivali su me što idem u muslimanski dio, ali ovo je moja država

Avaz Sport

6.4.2018

Na današnjoj konferenciji za medije Blaž Slišković održao je na kraju i poduži monolog o stanju u našem fudbalu, problemima, svojim istupima, nejednakim kriterijima kod suđenja i kažnjavanja.

- Smatram da je ono što sam rekao u Banjoj Luci takvo da nikog nisam prozvao. Kazao sam da je nazvao neko iz Sarajeva, nisam kazao Savez. Iz Sarajeva se može nazvati iz kafane, iz Istočnog Sarajeva, iz „Holiday Inna“… Ako sad sebe neko prepozna u tome pa me kazni, jer misli da se radi o ljudima iz Saveza, onda je to njihov problem - izjavio je Slišković te nastavio:

- Kazao sam da je sudija razgovarao s nekim iz Sarajeva, ne vidim da sam nekog prozvao, uvrijedio… Ovo što sam rekao poslije utakmice sa Željezničarom, ni tu nikoga nisam prozvao. Ja sam rekao nekome rastu stomaci, jedu, piju… Jesam li ja rekao kome? Nisam. Rekao sam jedu, piju, ništa ne rade. Ako se prepoznaju u tome, neka me kazne doživotno. Ja sam samo komentarisao glavnog sudiju.

Slišković je dosta vremena posvetio komentiranju odluke sudija, komentare na odluke i koga sve i kako Savez kažnjava.

- Ja sam u fudbalu 40 godina pa znam šta je to. Ispilili su se sada i znaju sve o fudbalu, pa ja znam bolje sudijska pravila nego pola njih što sude. Moj pokojni otac je bio sudija, od 18. godine pratim sve. Nemam ja ništa protiv njih. I mi griješimo, i Englezi griješe, najbolje sudije - kazao je Slišković.

- Kakva nam je država, takav nam je i sport, nastavio je emotivno Slišković.

- I tu nema smisla više se ni trošiti, samo mi je žao dići ruke od ovoga. Ne treba mene niko prozivati, dobro se zna ko sam i šta sam. Prvi sam 1992. nosio traku reprezentacije Bosne i Hercegovine i bio kapiten i Sušiću i Baždareviću u Koblencu. Iz Peskare sam dolazio o svom trošku, a gdje su tada bili ovi ljudi što mene sada kažnjavaju? Bio sam selektor, otišao raditi u Sarajevo 2000., kad nije bilo pojmljivo. Samo su političari išli, njima nije smetalo, a mene su prozivali što idem u muslimanski dio. Mene je interesirao uspjeh reprezentacije jer sam se smatrao i danas smatram građaninom Bosne i Hercegovine. Ja sam ovdje rođen i ovo je moja država, bez obzira na nacionalnost - rekao je Slišković i zaključio:

- Sramota je da 20 godina u Mostaru nema igrača koji je kvalitet Bajevića, Marića, Hadžiabdića ili pokojnog Matijevića, šta smo napravili - zapitao se na kraju legendarni Baka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.