NOGOMET

Fudbaleri Želje odradili posljednji trening uoči utakmice protiv Širokog Brijega

Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Avaz Sport

6.4.2018

Fudbaleri Željezničara odradili su i posljednji trening pred sutrašnji derbi sa Širokim Brijegom, koji se igra od 16.30 sati.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad ekipom Radnika, Željezničar će sutra dočekati ekipu Širokog Brijega i pokušati ostvariti pobjedu i zadržati bodovnu prednost nad Zrinjskim od četiri boda.

Na konferenciji za medije koja je održana jučer šef struke Admir Adžem i prvotimac Stojan Vranješ istaknuli su da, uz podršku navijača, Željo može ostvariti ono što želi, a to je pobjeda.

– Očekuje nas derbi, odigrali smo zimus tri utakmice koje su bile interesantne i takvu utakmicu očekujemo u subotu. Nemamo kartoniranih igrača, jedini koji će izostati je Jovan Blagojević, koji ima upalu sinusa i nije spreman. Jedva čekamo utakmicu i da ostvarimo ono što želimo, a to je pobjeda. Bilo je promjena u sastavima, ne mora biti presudno, ali sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu sa Širokim Brijegom. Je li Široki jači ili slabiji, to ćemo vidjeti u sljedećoj utakmici - kaže Adžem.

Vranješ je kazao da ekipu Želje očekuje najteža utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva.

– Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem dijelu šampionata. Široki je organizirana ekipa koja nam može napraviti probleme, ali pokazujemo iz utakmice u utakmicu da se dižemo. Naša obaveza je da pobijedimo utakmicu protiv Širokog i da napravimo uvertiru pred polufinale Kupa i pred derbi. Uz podršku naših navijača, nadam se pobjedi - ističe Vranješ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.