NOGOMET

Uščuplić: Ubijeđen sam da će Sarajevo pobijediti Želju

A. M.

10.4.2018

Trener juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, sa dosta uspjeha predvodi U-19 selekciju bordo tima. Juniori Sarajeva su prvi na ligaškoj tabeli, sa pet bodva prednosti u odnosnosti na drugoplasiranu ekipu Željezničara i sa jednom utakmicom manje. Na putu do šampionske titule Omladinske Premijer lige BiH, izabranici Uščuplića su proteklog vikenda došli do jako bitne pobjede u Banjoj Luci, a u ovoj sedmici ih očekuju dvije ligaške utakmice.

Sigurno je utakmica protiv Borca bila teška za nas, ali smo došli do pobjede. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i upisali smo nova tri boda, što nas je približilo našem konačnom cilju. U rasponu od 14 dana odigrat ćemo 4 utakmice. Raspored je gust, ali šta je tu je, što se tiče naše ekipe smatram da posjedujemo kvalitet, imamo širok fond igrača i smatram da možemo ovaj period odraditi na najbolji način. Imamo plan, znamo šta želimo - rekao je Uščuplić, dodavši: 

- Sutra nas očekuje zaostala utakmica protiv Mladosti, koja je pomjerena i smatram da smo maksimalno spremni i motivisani. Ulazimo u sutrašnju utakmicu sa željom da ostvarimo pobjedu.

Nekoliko mladih fudbalera u proteklim sedmicama sve više dobiva priliku da igra u prvom timu. Nihad Mujakić, Alen Mustafić i Halid Šabanović su fudbaleri koje je trenirao Uščuplić. 

- To je jedan proces i smatram da Akademija u svom radu treba pripremati igrače za ono što ih čeka u prvom timu Fudbalskog kluba Sarajevo. Za jedan kratak period smo uspjeli da afirmišemo mlade igrače i drago mi je što je njihov kvalitet prepoznao Husref Musemić. Oni su opravdali očekivanja, ali sigurno je da može bolje - dodao je Uščuplić.

Trener bordo juniora, koji je osvojao sa prvim timom Sarajeva titulu prvaka BiH i trofej pobjednika Kupa naše države, najavio je i predstojeći gradski derbi. 

U nedjelju je derbi na Koševu i očekujem kvalitetnu utakmicu. Bez obzira kakvo je stanje na tabeli, ko je ispred koga, ova utakmica je posebna. Igrači trebaju pokazati svima u Bosni i Hercegovini da je sarajevski derbi najbolja utakmica koju imamo. Očekujem kvalitetnu utakmicu i ubijeđen sam bez obzira na probleme Sarajeva, da ćemo pobijediti - rekao je Uščuplić. 

"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.