NOGOMET

Pad u prošloj sezoni kao velika opomena

M. PANDŽA

11.4.2018

Zrinjski se nakon prethodnog kola vratio na dva boda zaostatka za Željezničarom te je tako opet povećao šanse za novi naslov prvaka.

Do kraja prvenstvene utrke ostalo je još šest kola, a sljedeća tri “Plemići” moraju odraditi u gostima. Prvo ih čekaju Krupa i Radnik, a onda veliki derbi na Grbavici. Sličan raspored Zrinjski je imao i prošle sezone, a tada ih je učinak na tri uvezana gostovanja koštao gubitka liderske pozicije, ali i povećanja minusa za Željezničarom.

Zrinjski je tada prvo remizirao protiv Slobode (0:0) i Krupe (1:1), a onda izgubio od Željezničara (1:2) tako da se prednost od jednog boda pretvorila u zaostatak od četiri te su mnogi mislili da će titula završiti na Grbavici.

- Od starta govorimo da je svaka utakmica jednako važna, a ključna će biti tek ona koja će i teoretski odlučiti prvaka. Zbog toga, jednostavno, ne smijemo gledati previše unaprijed - izjavio je Miloš Filipović, veznjak Zrinjskog.

Mostarci su u prvom dijelu sezone upisali četiri poraza, a dva od ta četiri upravo su bila na gostovanjima kod Krupe (0:1) i Radnika (1:2).

Da Mostarcima, očito, ne leži umjetni travnjak u Krupi na Vrbasu, potvrđuju i prošlosezonske dvije utakmice, u kojima je Zrinjski upisao dva mršava remija – od 0:0 i 1:1 - tako da momčad Blaža Sliškovića još čeka na prvu gostujuću pobjedu na tom terenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.