PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo na Koševu dočekuje gradskog rivala Željezničar

Fena

15.4.2018

Nogometaši Sarajeva danas na Koševu u 114. derbiju dočekuju gradskog rivala Željezničar, u 5. kolu Lige za prvaka BiH.

Trener "bordo" tima Husref Musemić je u petak na pres-konferenciji kazao da je "derbi bitan bez obzira na kojem se mjestu klubovi nalaze na tabeli, jer su bodovi potrebni i jednima i drugima".

- Uradit ćemo sve da obradujemo navijače. Očekujem da sve bude fer i korektno. Žao mi je što neće biti navijača, ali nadam se da će doći do neke promjene. Sigurno je da ih nismo obradovali ove polusezone, ali lakše bismo izašli iz krize s njima nego bez njih. Kada je riječ o igračkom kadru, nešto je bolja situacija. Šofranac ne igra sigurno zbog upale pluća, kao ni suspendirani Stanojević. Još su dva dana do utakmice, ne mogu ništa više reći o prvoj ekipi - kazao je Musemić.

U osvrtu na trenutnu formu protivnika, nakon slabih partija sa Zrinjskim i Slobodom, Musemić je kazao da Željezničar ima određenih problema.

- Ali, to neće nas zavarati. Željo ima problema s povredama, imaju pritisak, a možda se pribojavaju scenarija od prošle sezone. Sigurno da želimo osvojiti bodove, na fer i korektan način - istakao je Musemić.

I jedan i drugi tim su u maloj rezultatskoj krizi. 'Plavi' s Grbavice nakon prošlog kola u prvenstvu protiv Širokog Brijega na domaćem terenu, gdje su sretno odvojili bod, pružili su blijedu partiju protiv Slobode na Grbavci u prvom meču polufinala Kupa BiH.

Sarajevo je u znatno težoj poziciji, na četvrtom su mjestu i dobrim rezultatom bi se vratili u utrku za mjesto koje vodi u Evropu. 'Bordo' tim u posljednjih pet utakmica ima tri poraza te remi i pobjedu.

Trener Željezničara Admir Adžem kazao je da je pred njegovom ekipom bitna utakmica iz više razloga.

- Prije svega, radi se o prestižu između klubova, a drugi je što mi želimo ostati na prvom mjestu. Nakon utakmice Kupa pokušavamo što više odmoriti ekipu i spremiti je kako bismo što bolje dočekali utakmicu. Nadamo se da ćemo odigrati dobru partiju i obradovati naše navijače - rekao je Adžem u petak na pres-konferenciji.

Istaknuo je da je, kako se bliži kraj prvenstva, pritisak sve veći, ali se nada da to neće utjecati na njegove igrače.

- Ući ćemo hladne glave u ovu utakmicu jer se ona tako dobiva. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena. Sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti, kada je riječ o tome. Nažalost, imamo problema, Stevanović i Ramović su povrijeđeni - rekao je Adžem.

Derbi će se igrati na na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 16.30 sati.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.