DFA LIGA

Iako godinu mlađi od konkurenata, dječaci FK Sarajeva osvojili titulu

Avaz Sport

16.4.2018

Na terenima Zetra Olympic Hall Sarajevo jučer je održana završnica DFA u BiH -"Dječija fudbalska asocijacija u BIH" za sezonu 2017/18.

Dječaci Škole fudbala Asim Ferhatović Hase (2007. godište), iako su godinu dana mlađi od svojih konkurenata osvojili su prvenstvo regije Sarajevo. Dječake koji su svoje nogometne vještine dokazali protiv starijih predvodio je trener Vernes Salkičević.

Inače, ovo je drugi po redu turnir sezone u DFA Dječijoj ligi. Nastup na završnici izborilo je 30 ekipa iz šest regija Bosne i Hercegovine (Krajina, Banja Luka, Doboj / Tuzla, Srednja Bosna, Sarajevo i Mostar), a u finalnim nadmetanjima poznati su i pobjednici po kategorijama.

Iza Sarajeva u kategoriji 2006. slijede Mladost Farmaprom i Travnik. U kategoriji 2007. pobijedio je Zrinjski, drugo mjesto pripalo je ekipi Tempo Sport iz Zenice, a treće Crvenoj zvezdi-SF Acko Doboj.

U kategoriji 2008. trijumfovao je Dar iz Sarajeva, ispred Leostarsa iz Trebinja i Romarija iz Viteza, a kod godišta 2009. najbolji je bio Travnik, ispred OFK Spartak 2013 iz Banje Luke i Famosa iz Vojkovića. U najmlađoj, 2010. kategoriji, pobjeda je pripala Školi fudbala Valter. Drugi je OFK Spartak, a treći Leostars iz Trebinja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.