NOGOMET

Uzeo papire i oprostio dug Banjalučanima!

S. K.

24.4.2018

Igor Janković (37), mladi fudbalski stručnjak iz Bosanske Gradiške, odlučio je da, nakon utakmice s Čelikom (0:0), napusti klupu Borca, a prije nekoliko dana i zvanično je raskinuo ugovor sa premijerligašem s Gradskog stadiona.

Iako se moglo zaključiti da je razlog njegovog odlaska dug koji je uprava kluba imala prema njemu, pokazalo se da to baš i nije tako, pogotovo nakon Jankovićeve odluke da Borcu oprosti sav dug, čiji je iznos ipak ostao tajna.

- Borcu zaista želim sve najbolje i mislim da ovaj klub zaslužuje mnogo više, i to u svakom segmentu. Bez obzira na sve okolnosti, na situaciju u kojoj sam bio, pamtit ću ovo vrijeme provedeno na Gradskom stadionu! Ovo nije kurtoazna izjava, jer mi je, zaista, bila čast što sam nosio grb Borca na grudima.

Prema sporazumnom raskidu ugovora, neću tražiti niti jednu jedinu marku koju klub duguje prema meni, a radi se o dugovanjima iz prošle i ove godine. Za nekoga to nisu velike pare, za nekoga jesu, ali neka i ovaj moj čin bude jedna vrsta pomoći klubu, kojem želim najbolje – poručio je Janković.

Iako iza sebe ima relativno kratku trenersku karijeru, njegov kvalitetan rad ipak nije ostao nezapažen tako da mu neće biti teško da pronađe novu radnu sredinu.

- Otkako sam otišao s klupe Borca, imao sam nekoliko ponuda. Za moje usluge bili su zainteresirani iz jednog premijerligaša te dva člana Prve lige Federacije BiH. No, nisam želio da bilo šta riskiram bez potrebe, sačekat ću ljetnu pauzu i vidjeti šta i kako dalje – zaključio je Janković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.