NOGOMET

Šta Petroviću znači ugovor ako izgubi od posljednjeg?

J. J.

25.4.2018

U Rudarskoj 2 alarmi za uzbunu sve su glasniji.

Nakon velikog domaćeg kiksa protiv GOŠK–a i poraza pred tušanjskom publikom, Sloboda je četiri kola prije kraja Lige za opstanak u neprijatnoj poziciji.

Procurile vijesti

Davljenik Čelik je na pet bodova zaostatka, a sudeći prema posljednjim rezultatima Tuzlaka, to bi mogla biti prava klackalica za premijerligaša s Tušnja. Sve je do njih - hoće li ostati na istom rastojanju ili će im se Zeničani još više približiti u borbi za opstanak?

Jedno je sigurno, Tuzlaci su sami sebi zakomplicirali situaciju. Već postojeći pritisak dodatno su podgrijale i sve glasnije priče kako je naredni susret, u subotu protiv Viteza na Tušnju, možda i presudan za Slavka Petrovića i njegov daljnji angažman na klupi Slobode. 

Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, o tome kaže:

- To je svakako dodatni pritisak da se svi maksimalno fokusiraju i uozbilje oko trenutne situacije u kojoj smo se našli. Moramo biti ozbiljni i svi se mobilizirati. Na posljednjem sastanku s igračima i strukom malo sam načeo i njega (Slavka Petrovića, op. a). Rekao sam, zapitajte se šta ćete poslije subote ako ne uspijete pobijediti Vitez. Očigledno je da su iz svlačionice procurile vijesti s tog sastanka pa su izašle u javnost.

Što bi se reklo, gdje ima dima, ima i vatre. Šef struke Slobode je pod velikim pritiskom. Njegov tim bio je na pragu plasmana u finale Kupa BiH, ali i mirnijih voda u Ligi za opstanak. Za samo dva meča sve se okrenulo na suprotnu stranu. Petrović sa Slobodom ima dogovorenu saradnju do kraja sezone, ali Mujkanović je jasan:

Meč sezone

- Ne mora značiti! Šta znači imati ugovor do kraja sezone ako izgubiš od posljednje ekipe na tabeli i dovedeš se u situaciju da ispadneš iz lige?!

Petrović je dovoljno iskusan trener da shvati delikatnost situacije, čiji će ishod biti presudan i za njegovu poziciju. Pobjeda nad Vitezom je imperativ svih imperativa uoči gostovanja na Bilinom polju. Za Slobodu bi upravo taj derbi mogao biti meč sezone.

- Sada su sve dali da nas ganjaju, a na nama je da odemo i pokažemo im ko je bolji tim - poručuje predsjednik Slobode.

Igračima nema izlazaka

Na upit kako je Petrović reagirao na poruke sa sastanka, Mujkanović kaže:

- Pa, ponovio je igračima isto što sam im i ja rekao. Da se moraju maksimalno zalagati, fokusirati na utakmice i dobro odmoriti. Bez izlazaka i stvari koje bi ih mogle poremetiti od utakmica.

Sloboda će protiv Viteza juriti nove bodove spasa, a meč će se igrati u subotu (28. aprila) sa početkom u 19 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.