MOSTAR

Slišković odgovorio Štimcu: Nisam se kladio za njegove novce

Avaz Sport

1.5.2018

Blaž Slišković, trener Zrinjskog, komentirao je svoj odnos sa Igorom Štimcem, koji ga je nedavno optužio da je dok je bio trener Hajduka više brinuo o kladioničarskim listićima nego o ekipi.

- Ne znam što je Igoru trebalo da se vraća 13 godina unazad, ali kad je već potegnuo mačka za rep, naš odnos je ovakav: simpatizirao sam ga kao juniora koji je ulazio u prvu Hajdukovu ekipu, čak sam ga malo i štitio. Tada smo se zbližili iako je u tom trenutku u razlika u godinama bila velika, ja sam imao 26 ili 27, a on 18. Godinama poslije ostali smo u prijateljskom kontaktu. Kada je osvojio bronzu s hrvatskom reprezentacijom na SP, Igor je mom sinu poklonio dres, ispričao je popularni Baka za „Jutarnji“ te opisao događaje iz sezone 2004/2005 dok je bio u Hajduku.

- Štimac i predsjednik Branko Grgić su klečali preda mnom: jedino nas ti možeš spasiti od Torcide, od bijesa rulje. Nisam u tom trenutku bio na cesti, dapače, bio sam selektor reprezentacije BiH, ali sam pristao i doveo sam Hajduk na prag titule kada sam smijenjen. Mogu se pogledati u ogledalo jer sam se cijelo vrijeme mandata ponašao profesionalno, nisam preskočio niti jedan trening, a to što sam dva, tri ili pet puta viđen u kladionici ne znači baš ništa. Nisam zanemarivao obaveze i nisam se kladio za Igorove novce. Bio sam profesionalac, što se za Štimca baš i ne može reći ako znamo da je u tom trenutku bio suvlasnik kladionice. Mogu shvatiti Igorove ambicije, ali ne i to da đonom ide na kolege, kazao je Slišković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.