NOGOMET

Velkoski: Potrebna nam je podrška navijača

A. Dr.

3.5.2018

U idealnom razvoju događaja, Sarajevo bi, nakon predstojećeg vikenda i utakmica 8. kola Lige za prvaka, moglo izbiti na treću poziciju, koja sigurno vodi u pretkolo Evropske lige.

Za realizaciju tog plana potrebno je da bordo tim u gostima pobijedi Krupu, koja će biti između dva susreta finala Kupa BiH protiv Željezničara, i da Zrinjski u hercegovačkom derbiju u Mostaru porazi Široki Brijeg. U tom slučaju, ekipa s Koševa imala bi 53 boda, a Širokobriježani jedan manje.

- Krupa igra utakmice finala Kupa BiH i sigurno je da će im misli biti fokusirane na taj dvoboj. To nas, ipak, ne smije zavarati ni u jednom trenutku. Imamo svoj cilj. Znamo šta nam je činiti na predstojećoj utakmici i, naravno, želimo osvojiti nova tri boda – kazao je Makedonac Krste Velkoski, kapiten Sarajeva.

Velkoski je sa dva gola i asistencijom bio najbolji igrač u meču (3:1) protiv Radnika, u duelu u kojem je Koševo još jednom bilo sablasno prazno, jer se nastavio bojkot “Hordi zla”, koje nisu zadovoljne stanjem u Titovoj 38b.

- Nama su navijači potrebni. Velika je razlika kad vas s tribina bodri 5.000 ili 6.000 navijača ili svega nekoliko stotina – kazao je Velkoski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.