NOGOMET

Otpisani s Koševa i Grbavice Zrinjskom donijeli 10 ključnih bodova

M. Pa.

4.5.2018

Četiri boda manje imao je Zrinjski od Željezničara uoči utakmica četvrtog kola Lige za prvaka, ali su Mostarci u sljedeća četiri kola taj minus ipak pretvorili u plus tri te tako možda napravili ključne korake u borbi za novu titulu.

“Plavi” su, naime, u posljednje četiri utakmice osvojili samo tri boda, a Zrinjski čak deset pobijedivši Sarajevo (1:0), Krupu (1:0) i Radnik (2:1) te remiziravši u velikom derbiju protiv Željezničara (2:2).

U prve dvije utakmice šest bodova “Plemićima” je donio Nemanja Bilbija, junak Zrinjskog u Bijeljini bio je iskusni Samir Bekrić, dok je u derbiju na Grbavici u sudijskoj nadoknadi domaće navijače razočarao Haris Handžić.

Zanimljivo, radi se redom o bivšim igračima Sarajeva i Željezničara, koji se tako opet pokazuju vrlo važnom prevagom u borbi za titulu koju mostarski tim vodi s vječitim rivalima. Od njih je preuzeo primat u bh. nogometu, što najbolje potvrđuje podatak da Zrinjski ove sezone ima dobru priliku da osvoji treću titulu u nizu i četvrtu u pet sezona!

Bilbija je bio često kritiziran na Koševu kritiziran, u dresu Zrinjskog odigrao je ukupno 75 utakmica, u kojima je, upisavši 27 pogodaka i 23 asistencije, predvodio Mostarce do dvije titule i vrlo izvjesne treće.

- Nosio sam dres Sarajeva i dobro znam pod kakvim su pritiskom igrači bordo tima i Željezničara. Kad se pobjeđuje, sve je bajno, ali kad ne ide, priča se mijenja i onda igračima nije nimalo lako igrati - izjavio je Bilbija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.