NOGOMET

Sarajke ruše sve pred sobom

Avaz Sport

8.5.2018

Najtrofejniji ženski fudbalski klub na ovim prostorima SFK 2000 Sarajevo prije nekoliko dana uspio je osvojiti i 16. uzastopni naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Na dobrom su putu da osvoje i 15. trofej Kupa BiH. 

Sarajevski klub bilježi kontinuirani rast, bez obzira na stanje društva i bh. privrede. Ovaj kolektiv dobio je u proteklom periodu i prve sponzore.

Pred SFK 2000 Sarajevo je novi zadatak. Klub želi i ove godine dobiti na povjerenje organizaciju kvalifikacionog turnira za UEFA Ligu prvaka za žene te su pripreme već u toku.

- Uspješnu sezonu privodimo kraju. Pred nama je još nekoliko utakmica, prije svega finale Kupa BiH, gdje želimo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima.

U našim mislima je već svakako UEFA Liga prvaka za žene. Želja nam je da i ove godine budemo domaćini kvalifikacionog turnira - rekla je Samira Hurem, trenerica SFK Sarajevo.

Iz SFK 2000 poručuju da na putu do novih evropskih uspjeha očekuju podršku javnosti i lokalne zajednice.

- Svjesni smo opće situacije u društvu. Sportski kolektivi su na margini postojanja, a naš kolektiv je primjer opstanka u teškim vremenima uz ostvarene vrhunske rezultate.

Smatram da je ova godina presudna za nas jer, ako bi nam UEFA ponovo ukazala priliku da organiziramo turnir, vjerujem da bi državne vlasti itekako ozbiljno shvatile naš višegodišnji rad, te da ćemo dobiti podršku od njih.

Ženski fudbal je u ekspanziji i mi se nadamo da SFK 2000 i grad Sarajevo mogu poslati jasnu poruku Evropi da ženski fudbal živi – istakla je Hurem.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.