NOGOMET

Vojvodić ostaje na klupi Borca

S. KOTARAŠ

9.5.2018

Pobjedom nad ekipom Mladosti od 4:2 Borac je i definitivno osigurao opstanak tako da poraz u Vitezu (0:2) nikoga nije pretjerano uzbudio, pa su čelnici premijerligaša s Gradskog stadiona već sada počeli s pripremama za narednu sezonu. 

Prvo što je urađeno bio je produžetak saradnje s harizmatičnim Darkom Vojvodićem, stručnjakom koji je Banjalučane i doveo do luke spasa, dok je doskorašnji prvi Vojvodićev pomoćnik Marko Maksimović imenovan za sportskog direktora.

- Prezadovoljni smo onim što je Vojvodić uradio za ovo vrijeme koliko je kod nas i logično je bilo da mu ponudimo nastavak saradnje. Brzo smo postigli dogovor na jednu godinu, uz mogućnost produženja za još 12 mjeseci, i vjerujem da smo napravili dobar potez. Siguran sam da s Vojvodićem možemo, za početak, do Lige za prvaka, a onda, možda, i dalje – rekao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Sam Vojvodić nije krio zadovoljstvo razvojem situacije, ali je naglasio kako će biti dosta promjena u igračkom kadru ukoliko Banjalučani žele u gornji dio tabele.

- Nije bilo razloga da ne prihvatim ponudu Borca jer ovdje imam odlične uslove za rad. Naravno, od igrača ću tražiti maksimalan angažman, a ne onakvu blamažu kakvu smo doživjeli u Vitezu. Poslije meča sam bio veoma razočaran i mnogi sadašnji prvotimci će se zamisliti za svoj daljnji status – kategoričan je Vojvodić.

Gdje naći 150 hiljada KM


Da bi Banjalučani dobili licencu za narednu sezonu, potrebno je da do 20. maja osiguraju 150.000 KM kako bi riješili sve probleme i ispunili neophodne uslove.

- Imamo taj problem jer trenutno nemamo nikakvu ideju gdje da pronađemo ta sredstva. Ono što smo imali dogovoreno sa sponzorima je već isplaćeno, a nove ugovore potpisujemo tek početkom jula – istakao je Zeljković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.