Filipović: Slišković mi je dao slobodu u igri

Autor: Ma. P.
12.05.2018 15:40
A
A
A

Možda će službeni izbori na kraju sezone pokazati drugačije, ali brojke jasno kažu da je Miloš Filipović ove sezone prvo ime Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.  Jedini je „Plemić“ koji je minutažu skupljao u svih 30 kola, a uz to je prvi strijelac (14) i asistent (11) momčadi koja je opet pokazala najviše, treću sezonu u nizu. Trenutno predvodi i listu premijerligaških strijelaca, a njegov golgeterski učinak još više vrijedi kada se zna da se radi o krilnom igraču, a ne klasičnom napadaču. 

- Volio bih sezonu završiti kao prvi strijelac prvenstva, ali ipak je najvažnije da je Zrinjski opet prvak - govori Filipović na startu razgovora.

Treći naslov u nizu proslavio je u subotu pobjedom protiv Širokog Brijega, a u srijedu i 28. rođendan.

- Pokazali smo najviše i zasluženo osvojili titulu. I mi smo imali određenih uspona i padova, ali puno manje od Željezničara. Osim toga, uvijek smo znali pokazati pobjednički duh - dodao je rođeni Beograđanin.

Ovo je njegova treća sezona Pod Bijelim brijegom, ali iako je i u prethodne dvije imao značajan doprinos u osvajanju titula, ove sezone je ipak igrao najviše.

- U prve dvije sezone nisam imao status standardnog igrača, ali dolaskom Blaža Sliškovića i moj status se promijenio. Uz to veće povjerenje sam dobio i slobodu, tako da sam počeo raditi ono što najbolje znam i igrati na visokom nivou - ističe Filipović.

Zanimljivo je da je prošle sezone Filipović u 32 kola samo pet puta bio starter, ali u Zrinjskom kao da su znali da će ovo biti njegova sezona, jer su mu, uprkos skromnoj minutaži, produžili ugovor za godinu.

Jasno, veliko je pitanje hoće li Filipović ostati Pod Bijelim brijegom, jer se lako može desiti da ovu sezonu kapitalizira transferom u ljetnom prijelaznom roku.

- Vidjet ćemo šta donosi ljeto. Ja sam, u svakom slučaju, u Zrinjskom zadovoljan, ali sve je moguće - zaključio je 28-godišnji veznjak