NOGOMET

Četverostruki prvak vraća se u elitu

H. Č.

14.5.2018

Gračanica je dobila prvog premijerligaša, to je MNK Kaskada, klub koji je u podmlađenom sastavu, uz nekoliko iskusnih malonogometaša, uspio osvojiti prvo mjesto Prve lige i ponovo se naći u futsalskoj Premijer ligi BiH.

Kaskada se u elitni krug vratila ekspresno, samo godinu nakon što je ispala iz Premijer lige BiH.

- Kaskada je najtrofejniji klub u Gračanici. Četiri puta je bio prvak BiH, dva puta pobjednik Kupa BiH i isto toliko puta učesnik Kupa evropskih šampiona. Najveći uspjeh je sedmo mjesto u Evropi 2002. godine u Portugalu. Mi smo se vratili na stare staze i vjerujemo da nam se više neće dogoditi da ispadnemo, jer je Kaskada klub tradicije, dobrih igrača i dobrih ljudi - kaže šef stručnog štaba Ferik Dizdarević, momak koji je deset godina nastupao u malonogometnoj reprezentaciji BiH i bio njen kapiten.

Kaskada je u najboljim godinama dala osam reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Danas su tu mladi nogometaši, željni dokazivanja. Direktor Mirzet Topčagić ističe kako će se u dužoj pauzi klub pojačati i ozbiljno se pripremiti za narednu sezonu.

Za plasman u viši rang Kaskade zaslužni su: Demir Alibegović, Maid Kakeš, kapiten Ulfet Krdžić, Avdo Huskanović, Omer Jahić, Abdulah Hamidović, Ibrahim Husjenović, Muamer Oručević, Smail Delić, Amer Džindić, Erduan Gemić, Asmir Mehić, Mirnes Došlić, Mehmed Dizdarević, Hasan Mujanović, Nermin Gazibegović, Semir Isić, Adem Strašević, Emir Džinić i Armin Ahmetagić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.