KRISTALNIH 11

Goran Zakarić proglašen najboljim igračem Premijer lige

Avaz Sport

14.5.2018

Večeras je u hotelu „Hills“ u Sarajevu održana druga po redu manifestacija "Kristalnih 11" u ogranizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.  

Glasati za najbolje u protekloj godini u domaćem fudbalu su mogli fudbaleri i treneri 12 premijerligaških klubova, a izabran je i najbolji tim Premijer lige BiH.

Najboljim mladim igračem je ponovo proglašen Luka Menalo (Široki Brijeg), dok je velika čast pripala Goranu Zakariću (Željezničar) pošto je proglašen najboljim fudbalerom Premijer lige u protekloj sezoni.

Za najbolju fudbalerku Bosne i Hercegovine je izabrana Alisa Spahić (SFK 2000), dok je za najbolju trenericu izabrana Samira Hurem, glavni strateg SFK 2000 i reprezentacije BiH.

Nagrada za najboljeg sudiju je otišla u ruke Irfana Peljte, dok je za najboljeg trenera u minuloj sezoni izabran Blaž Slišković, šef struke prvaka naše zelje Zrinjskog.

- Veoma sam sretan i zahvalan svima koji su glasali za mene. Zahvalio bih se saigračima, trenerima i klubu. Sigurno da je ovo još jedan poticaj za nastavak karijere i budućnost, poručio je Zakarić nakon što mu je uručeno veliko priznanje.

Najboljih 11 u protekloj sezoni Premijer lige:

Golman: Kenan Pirić (Zrinjski)

Odbrana: Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda)

Vezni red: Elvis Sarić (Sarajevo), Jovan Blagojević (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Napadač: Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Posebno priznanje za "životni rezultat" je dobio legendarni Mirsad Fazlagić nekada sjajni fudbaler i trener, između ostalih, FK Sarajevo i mlade selekcije Jugoslavije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.