NOGOMET

Slobodi za licencu nedostaje 250.000 KM!

Avaz Sport

17.5.2018

Da bi dobila licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, tuzlanska Sloboda moraju izmiriti dugovanja prema šestorici bivših nogometaša.

Riječ je o Ivanu Kostiću, Ivanu Fatiću, Ameru Ordagiću, Aleksandru Subiću, Nerminu Zoletiću i Adinu Džafiću, koji potražuju na ime osnovnog duga i kamata približno 250.000 maraka, prenosi Fena. 

Delegacija Slobode boravila je u Nogometnom savezu BiH kako bi članove Komisije za licenciranje uvjerila da su zahtjevi spomenutih nogometaša nerealni, te da je stvarni dug osjetno manji.

Oštriji propisi

Izričito nam je rečeno kako su propisi FIFA-e o ovom pitanju pooštreni te da moramo izmiriti navedena dugovanja ili nema licence - rekao je za Fenu Senad Mujkanović, predsjednik Slobode. 

Tuzlaci su protiv većine ovih igrača podnijeli sudske tužbe, ali to nema utjecaja na ono što je propisano aktima FIFA-e, pa tako i NSBiH, a što moraju ispuniti. 

- Sada smo u fazi razgovora sa svim igračima kako bismo dogovorili dinamiku izmirenja obaveza, jer je riječ o velikoj sumi novca.

S nekima smo već završili razgovore, kod nekih "zapinje", kao kod Subića koji je "fakturisao" 9.000 KM više nego što je na našim isplatnim karticama - kaže Mujkanović uz napomenu da su sada sve druge poslove, pa i razgovore o transferima, potisnuli u drugi plan.

Sudski procesi 

Kostić i Fatić otprije potražuju 100.000 maraka, Subić traži oko 70.000, Ordagić oko 40.000, Zoletić 33.000 na ime kamata, dok je zahtjev Džafića manji i povlači se godinama.

Sloboda u kasi NSBiH ima deponovanih 45.000 maraka, ostavljenih dok se ne završe sudski procesi koje su pokrenuli protiv više nogometaša osporavajući visinu dugova i tereteći ih za kršenje ugovora, nedisciplinu i samovoljno napuštanje ekipe.

Moguće je da će deponovana sredstva sada biti iskorišćena za izmirenje dugova i dobijanje licence. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.