NOGOMET

Adžem: Odbrana je slaba tačka Sarajeva

Avaz Sport

18.5.2018

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva sutra će na stadionu Grbavica igrati vječiti derbi u okviru posljednjeg desetog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine (17 sati).

Utakmica neće imati rezultatski značaj s obzirom da su oba tima ranije osigurala nastupe u Evropi u narednoj sezoni, ali u taboru domaćih "Plavih" ističu da se pobjedom u gradskom derbiju žele oprostiti od navijača. 

Oproštaj Zebe

Trener Admir Adžem naglasio je da gradski derbi uvijek ima težinu te da će na teren poslati najbolje igrače kojima raspolaže u ovom trenutku.

- Sve ćemo učiniti da obradujemo navijače. Od plavog dresa sutra će se oprostiti i kapiten Zajko Zeba, tako da će nam to biti motiv više. Sarajevo je u dobroj formi, imaju odličan napad, ali mislimo da im je odbrana slaba tačka i pokušat ćemo to iskoristiti. Nadam se da ćemo sezonu završiti bez poraza protiv Sarajeva - izjavio je Adžem.

Dodao je da će Željezničaru najveće prijetnje biti Mićo Kuzmanović, Mersudin Ahmetović i Elvis Sarić, koji su u odličnoj formi.

Zeba se prisjetio dugogodišnje karijere i najdražih utakmica i golova te naglasio da može biti zadovoljan jer je ispunio dječačke snove da debitira za Željezničar i postane kapiten.

Zebi će ovo biti posljednji meč u igračkoj karijeri poslije koje će preuzeti jednu od trenerskih funkcija u Željezničaru.

Najdraži gol

- Počeo sam rano igrati fudbal i zbog toga se moja karijera čini dugom. Zahvaljujem se svim ljudima u Željezničaru, a sada se okrećem trenerskom poslu.

Rado se sjećam atmosfere na Bilinom polju kada smo osvojili Kup BiH protiv Čelika. Najdraži gol sam postigao protiv Sarajeva u ovoj sezoni kada smo pobijedili. Sutra će mi sigurno biti teško i emotivno - rekao je Zeba. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.