MAJSTORI

Ispunio sam dječačke snove!

Avaz Sport

18.5.2018

Kapiten Željezničara, Zajko Zeba, u subotu na derbiju sa Sarajevom odigrat će posljednju utakmicu u dresu „Plavih“.

Iskusni veznjak, koji je imao sjajnu karijeru, promijenio je nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, ali je sve počelo i završilo se na Grbavici.

Ponikao je u omladinskom pogonu Želje, na Grbavici je osvajao titule prvaka i Kupa, a vratio se da karijeru završi u plavom dresu. Zeba i dalje planira ostati u fudbalu, cilj mu je da se bavi trenerskim poslom, a čelnici kluba već su pronašli mjesto za nekadašnjeg kapitena.

Zeba je rođen 22. maja 1983. godine, a prošao je sve omladinske kategorije Željezničara.

U karijeri je nastupao za Želju, Olimpik, Brotnjo i Zrinjski u BiH te za slovenske Maribor i Olimpiju, ruske Kamaz i Alaniju, hrvatski Split i makedonsku Škendiju.

- Mislim da sam rano počeo, pa je tako duga karijera. Nisam star kada vidimo Vagnera i tako neke igrače. Mislim da jedno 10 ili 15 godina igram u Željezničaru i mogu biti zadovoljan. Ispunio sam svoje dječačke snove da debitujem za Željezničar, dam gol i budem kapiten i sutra ako Bog da i da ostanem kao trener. Mnogo bih se zahvalio svim trenerima što su prošli kroz moju karijeru, posebno Jusufu Šehoviću koji mi je bio šest ili sedam godina trener.

Nadam se da sam se lijepo ponašao i da nisam probleme pravio. Sad se okrećem nekom drugom poslu, to jest trenerskom. Zahvaljujem se klubu, predsjedniku, upravi, ljudima iz kluba koji su mi omogućili da ostanem u klubu i tu počnem svoj trenerski posao – rekao je Zeba.

Izdvojio je najljepše trenutke u karijeri.

- Posebno je drag trofej sa Željezničarom kada smo osvojili Kup protiv Čelika, koliko je tada bilo naših navijača na Bilinom polju. Što se tiče golova, to je onaj na derbiju i to mi je najdraži gol.

Sigurno da će biti jako emotivno, ali ako bude suza bit će onako kako mora biti. Ovom prilikom bih se zahvalio svojim roditeljima koji su od početka uz mene, braći i supruzi koja je moja najveća podrška i koja je sve ove godine uz mene – izjavio je izvrsni veznjak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.