NOGOMET

Pola miliona eura za defanzivca Sarajeva Nihada Mujakića

A. Dr.

18.5.2018

Defanzivac Fudbalskog kluba Sarajevo Nihad Mujakić (20), koji je kvalitetnim i zrelim partijama u bordo dresu zaslužio epitet jednog od otkrovenja ovosezonske Premijer lige Bosne i Hercegovine, mogao bi već ovog ljeta napustiti Koševo.

Skauti zadovoljni

Skauti poljskih klubova Leha, Legije i Visle, kao i zastupnici nekoliko belgijskih prvoligaša, gledali su Mujakića u tri navrata i, kako saznajemo iz izvora bliskih Titovoj 38b, više su nego zadovoljni njegovim nastupima.

Kako nam je potvrđeno iz istog izvora, rukovodstvo Sarajeva trebalo bi uskoro dobiti zvaničnu ponudu za Mujakića, vrijednu najmanje 500.000 eura samo na ime obeštećenja.

Trend odlazaka

To ne znači automatski da bi na Koševu odmah pristali na ovu ponudu za mladog stopera. Vjerovatno bi uprava pokušala podići cijenu za još nekoliko stotina hiljada eura. Inače, Mujakić je za seniorski tim Sarajeva debitirao 31. jula 2016. u koševskoj pobjedi (2:0) nad Zrinjskim.

Ukoliko ode u inozemstvo, i s novom upravom nastavit će se trend transfera mladih igrača (Nedim Hadžić, Rijad Sadiku...) s Koševa, koji su mogli još mnogo dati klubu, ali i postići veću tržišnu cijenu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.