SARAJEVSKI DERBI

Željo bolji od Sarajeva, emotivni oproštaj Zebe od Grbavice

S. saletović/Avaz.ba

Avaz Sport

19.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Jedan od igrača koji su svojom magijom u nogama uspjeli zabavljati posljednjih godina publiku na tribinama premijerligaških stadiona danas se oprostio od nogometa. Zajko Zeba odigrao je danas u sarajevskom derbiju posljednji meč u dresu Željezničara.

On je pred početak današnjeg derbija protiv Sarajeva dobio prigodne poklone, a 35-godišnjem Zebi se naklonio cijeli stadion. 

Zeba je teren Grbavice napustio u 45. minuti, a u igru je umjesto njega ušao Sinan Ramović. To je Zebi bio 151. nastup u dresu "Plavih" za koje je postigao 39 pogodaka. 

Sa suzama u očima napustio je teren, a navijači su ga pozdravili velikim ovacijama.

- Teško je bilo šta reći. Hvala publici. Ja sam sada dio njih, ostajem uvijek dio Želje, samo sad na drugoj strani. Hvala svima - rekao je Zeba.

On je tri puta oblačio dres Željezničara, a u karijeri je igrao i za Olimpik, Brotnjo, Zrinjski, Slobodu, a nastupao je i za slovenske Maribor i Olimpiju, ruske Kamaz i Alaniju, hrvatski Split, te makedonsku Škendiju.

Inače, Željo je pred polupraznim tribinama u meču bez rezultatskog značaja slavio protiv vječitog rivala sa 2:1.

Ovo je bila treća pobjeda "Plavih" protiv Sarajeva ove sezone. Prvi pogodak na asistenciju Gorana Zakarića postigao je u 10. minuti susreta Dženan Zajmović. Drugi gol dao je Vojo Ubiparip u 32. minuti, a asistent je opet bio Zakarić.

Jedini gol za bordo tim postigao je Adukor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.