NOGOMET

Mostarci podigli šampionski pehar

Avaz Sport

20.5.2018

Nogometaši Zrinjskog okončali su sezonu domaćom pobjedom nad Krupom 4:0. Po završetku utakmice Mostarcima je pobjednički pehar uručio predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić.

Zrinjskom je to bio treći uzastopni naslov prvaka BiH, četvrti u posljednjih pet godina. 

Usponi i padovi

- Iako smo dva kola prije kraja osigurali titulu, danas je bila veličanstvena atmosfera. Tijekom sezone bilo je padova i uspona, to je normalno. Mi smo pokazali da smo najkonstantniji.

U najtežim trenucima pokazali smo naš karakter, volju i želju da isplivamo što prije iz te krize. Na kraju, na ovu titulu nema niti jedne zamjerke niti je treba biti - izjavio je nakon utakmice trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Uoči početka utakmice navijači Zrinjskog uručili su trofej "Filip Šunjić – Pipa", priznanje igraču koji se najviše istaknuo svojim zalaganjem, ponašanjem na terenu te odnosom prema navijačima.

Ove godine nagrađen je Ognjen Todorović, koji je trofej posvetio Luki Lovriću, dječaku koji je poginuo u avionskoj nesreći prošle godine u Mostaru.

- Velika je čast dobiti ovo priznanje. Hvala navijačima koji su nas bodrili čitavu sezonu - kazao je Todorović.

U posljednjoj utakmici sezone Miloš Filipović zabio je dva gola Krupi te je s ukupno 16 pogodaka osvojio naslov prvog strijelca Premijer lige BiH.

- Iza nas je veoma teško prvenstvo, ali po svemu viđenom mislim da smo zasluženo osvojili titulu. Iza mene je fenomenalna sezona i ja sam prezadovoljan što sam najbolji strijelac lige. To nije mala stvar i za mene predstavlja još jedan iskorak u karijeri - kazao je Filipović.

Potvrdio je kako ima nekih nagovještaja da bi karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj.

- Volio bih sa Zrinjskim odigrati još i evropske utakmice, a zatim krenuti dalje, ali za sada je prerano o svemu tome govoriti - zaključio je Filipović.

Čekaju ime rivala

"Plemići" nemaju puno vremena za odmor i već 11. juna kreću s pripremama za novu sezonu i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

- Na početku priprema bit ćemo šest-sedam dana u Mostaru, a nakon toga krećemo u Sloveniju. Imat ćemo tri-četiri utakmice s veoma jakim protivnicima, jer nam takve utakmice trebaju pred kvalifikacije za Ligu prvaka - kazao je Slišković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.