NOGOMET

Još jedna koševska sezona za zaborav

Avaz Sport

22.5.2018

Nekonkurentnost u borbi za titulu jedne od najslabijih evropskih fudbalskih liga, čak tri poraza (posljednji u subotu 1:2 na Grbavici) i nijedna pobjeda u duelima sa Željezničarom, rana eliminacija u Kupu Bosne i Hercegovine, ispadanje od skromne moldavske Zarije u pretkolu Evropske lige....

Ništa novo 

Nažalost, sve su to najvažnije poražavajuće činjenice onoga što je Fudbalski klub Sarajevo uradio u jučer završenoj sezoni.

Reklo bi se na Koševu ništa novo.

Već treću sezonu zaredom bordo klub nije u stanju uključiti se u borbu za naslov prvaka, trofeja nema ni za lijeka.

U Titovoj 38b uspjehom se smatra izlazak na međunarodnu scenu s treće ili četvrte pozicije, kao da za rivale imaju Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo, Rijeku, Vardar, Hajduk...

Ništa bolja situacija nije ni kada je u pitanju transfer politika. Drugu godinu zaredom Koševo napušta najbolji igrač bez obeštećenja.

Zalutali igrači

Haris Duljević je to uradio 2017. godine, a sada će njegovim stopama Elvis Sarić.

 Posljednji, zimski prijelazni rok, može se smatrati skoro pa potpunim promašajem.

Veznjak Ljuban Crepulja (rođen u Čapljini, ali je karijeru gradio u Hrvatskoj), crnogorski stoper Aleksandar Šofranac i posebno makedonski napadač Marjan Altiparmakovski ni sami ne znaju otkud oni na Koševu. Jedino je, donekle, zadovoljio ofanzivac Emir Halilović.

Djela, a ne obećanja

Svaki iole talentiraniji junior u pravilu napušta Koševo. I onda se rukovodstvo kluba naivno pita kada će prestati bojkot „Hordi zla“? Navijače na Koševo neće vratiti obećanja i razgovori, već isključivo djela koja će činiti Sarajevo barem malo ozbiljnijim klubom nego što je sada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.