NOGOMET

Gabeljani moraju zadržati Dudića

Er. B.

22.5.2018

Skor od 45 osvojenih bodova i sedmo mjesto u Premijer ligi ostat će upisani u historiji gabelskog GOŠK-a kao do sada najuspješnija ligaška sezona kluba koji postoji od 1919. godine.

Posebno impresivno djeluje učinak u Ligi za opstanak, gdje su bili daleko najbolja ekipa sa šest pobjeda, tri remija i jednim porazom (gol-razlika 10:6).

Obostrana želja 

Posljednjih pet utakmica su pobijedili. Dolaskom na klupu mladog stručnjaka Feđe Dudića (35) ekipa nije prošla puno igračkih promjena, ali je gradila pobjednički mentalitet i takmičarske navike: trud, posvećenost, borbenost, rezultat iz svakog treninga i svake utakmice.

Konačni Dudićev skor je 32 boda iz 16 utakmica, odnosno devet pobjeda, pet remija i dva poraza (gol-razlika 21:13).

U rješavanju kadra za sljedeću godinu prioritet je svakako zadržati uspješnog trenera, a o tome će čelnici kluba i šef struke razgovarati ove sedmice.

- Obostrana želja postoji, ali postoje i detalji s obje strane koje treba ispuniti da bismo nastavili saradnju - rekao je Dudić.

Stabilan klub

U klubu sigurno neće puno odmarati jer bi pripreme za novu sezonu trebale započeti već 10. juna.

Iza GOŠK-a je vrlo uspješna sezona koja će se pamtiti, ali i puno posla stvoriti temelje za sljedeću, a kojoj u klubu pristupaju sa sviješću - postati stabilan premijerligaš ili potonuti potpuno.

Druga sezona u Premijer ligi je obično teža (GOŠK je već jednom tako ispao u takmičarskoj 2012./2013. godini) i za stabiliziranje kluba na ovom nivou Gabeljanima će trebati puno više u organizacijskom i finansijskom smislu.

- Sigurno je da sezonu nećemo moći izvući na način kako smo to radili do sada - istakao je predsjednik kluba Lujo Ilić.

Pozivi u mladu selekciju

Na spisku selektora U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinka Marinovića za prijateljsku utakmicu s Albanijom u Elbasanu (28. maja) našla su se dva nogometaša GOŠK-a, čime je i na ovaj način potvrđena dobra forma i učinak Gabeljana u proljetnom dijelu prvenstva.

Napadač Nardin Mulahusejnović, najbolji strijelac „Lavova“ ove sezone sa sedam golova (iako je u klub stigao zimus), je i prethodno bio pozivan u U-21 tim, dok se ovoga puta mjesto našlo i za lijevog bočnog Stjepana Vegu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.