NOGOMET

Borac na prekretnici: Licenca ili odlazak u stečaj!

S. K.

22.5.2018

Fudbaleri Borca uspjeli su osigurati opstanak u Premijer ligi BiH, ali postoji realna mogućnost da uspjeh ostvaren na terenu, bude poništen za zelenim stolom.

Banjalučani do 25. maja moraju osigurati 150.000 KM, koliko duguju bivšim igračima, trenerima i zaposlenicima, te više od 500.000 KM duga prema FK Džaja, nastalom još prije 20 godina.

Prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH odbila je izdati licence Borcu, Slobodi, Čeliku, Vitezu i GOŠK-u, a rok za podnošenje dokaza da je sve u redu je četvrtak, za kada je zakazano zasjedanje Drugostepene komisije.

- Za godinu i po, ova uprava vratila je skoro 400.000 KM duga, koji su napravile prethodne garniture. Da smo te pare imali na raspolaganju, Borac se ne bi do posljednjeg dana borio za opstanak – kategoričan je Vico Zeljković, potpredsjednik Borca.

Kako sam kaže, nije optimista, jer je nemoguće pronaći više od 650.000 KM u roku od samo nekoliko dana.

- Što se tiče onih prvih 150.000 KM, to smo sredili. Ostaje, međutim, više od pola miliona, što Borac nikako ne može sam da riješi. Ko zna kako će se to na kraju završiti – tvrdi Zeljković, koji ne odbacuje opciju ni da Borac završi - u stečaju!

Najbolje je krenuti od nule

Ukoliko Banjalučani ne dobiju licencu za takmičenje u Premijer ligi, Borcu slijedi selidba u niži rang takmičenja.

- Ako se nešto takvo i desi, razmišljamo o tome da proglasimo stečaj i krenemo od najnižeg ranga. Ukoliko ispadnemo u Prvu ligu Republike Srpske, opet nam ostaju svi ti dugovi i ponovo ćemo biti u istim problemima. Zato je možda najbolje da proglasimo stečaj, riješimo se svih dugova i krenemo od nule. Ali, to je posljednja opcija – zaključio je Vico Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.