ŽELJEZNIČAR

Nije mala stvar pobijediti Sarajevo tri puta u sezoni

Z. Š.

22.5.2018

Uvijek je lijepo savladati gradskog rivala, a kada to napraviš tri puta u sezoni, e onda je to nešto baš posebno. 

Željezničar je u posljednjoj utakmici Premijer lige pobijedio Sarajevo na Grbavici 2:1 i tako okončao sezonu. Admir Adžem će ostati upisan kao trener koji je tri puta savladao Sarajevo, a četvrti meč je bio remi.

- Nije mala stvar pobijediti Sarajevo tri puta u sezoni, ponosan sam na taj podatak jer znamo šta predstavlja gradsko rivalstvo – rekao je Adžem.

Iznenađujuća odluka da Denisa Žerića stavi na desnog beka pokazala se kao izvrsna.

- Znali smo da Sarajevo ima opasne igrače po krilima i morali smo pronaći neko rješenje. Žerić je odlično obavio svoj posao, kao i čitava ekipa. U drugom dijelu smo bili previše defanzivni, ali mislim da je naša pobjeda zaslužena – govori trener „Plavih“.

Još od prvenstvenog poraza u Krupi priča se o smjeni Adžema nakon sezone, ali trener ponavlja da je odluka na čelnicima kluba.

- Moje je da napišem izvještaj o onome što se radilo, a uprava kluba će odlučiti šta misli da je ispravno. Imao sam cilj prije sezone da osvojim jedan trofej i promoviram jednog mladog igrača.

Osvojili smo Kup, drugi smo na tabeli, tri puta smo dobili komšije.

Nekoliko mladih igrača je dobilo priliku da pokažu svoj kvalitet. Naravno da sam tužan što nismo osvojili titulu, imali smo je u rukama, ali smatram da ovakvu sezonu ne možemo nazvati neuspješnom – poručuje Adžem.

U svom prošlom mandatu kod Adžema su zaigrali Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Kerim Memija, od kojih je klub zaradio nekoliko miliona KM.

Sada su priliku dobili Kemal Osmanković, Haris Hajdarević, Anel Šabanadžović i Denis Žerić, od kojih se, također, očekuje da će napuniti klupsku kasu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.