ŽELJEZNIČAR

Zakarić sigurno odlazi, pregovori sa trojicom

Z. Š.

25.5.2018

Na Grbavici će u ljetnom prijelaznom roku ponovo biti prometno, a u Željezničaru moraju djelovati dosta brzo, jer pripreme za novu sezonu počinju već 10. juna.

Za sada je definitivno da Ivan Crnov odlazi, istekao mu je ugovor, a nije mu ponuđen novi, te da u narednoj sezoni u plavom dresu neće biti najboljeg strijelca Gorana Zakarića. 

Zakariću ugovor istječe u zimu te ga Željo mora prodati sada ukoliko želi zaraditi. Klubovi iz raznih dijelova Evrope već se mjesecima interesiraju za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Na gradskom derbiju na Koševu gledali su ga menadžeri iz Holandije, a na posljednjem su bili interesenti iz Bugarske. U igri je sve vrijeme slovenska Olimpija, koja se nalazi pred osvajanjem šampionske titule u Sloveniji.

U Željezničaru ne žele otkrivati koliko će obeštećenje tražiti za igrača koji je postigao 12 golova i ubilježio osam asistencija, ali se pretpostavlja da ono neće biti manje od 200.000 eura.

S Jovanom Blagojevićem, Danielom Graovcem i Vojom Ubiparipom obavljeni su razgovori i ponuđeni su im novi ugovori, a u narednih nekoliko dana znat će se hoće li pristati.

Kako saznajemo, Graovac, koji je bio na posudbi iz belgijskog Muskrona, želi da se ponovo okuša u inozemstvu.  

Za Blagojevića se, navodno, interesira Zrinjski, ali je srbijanski veznjak odlučio da prvo pokuša dogovoriti uvjete sa Željezničarom.

Što se tiče Ubiparipa, klub je ponudio uvjete, a igrač svoje zahtjeve i veoma je moguće da će dogovor biti postignut.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.