NOGOMET

Ko će prozvati fudbalere uoči nove sezone?

S. K.

28.5.2018

Uprava, stručni štab i fudbaleri Krupe, po ustaljenom običaju, sumirali su na zajedničkom ručku upravo završenu sezonu, a potom otišli na zasluženi odmor.

Dragomir Ilić, potpredsjednik kluba, pohvalio je igrački kadar i stručni štab, rekavši da su i ove godine postignuti zapaženi rezultati, ali i da je Krupa napokon počela da pravi značajne inozemne transfere, podsjetivši na prodaju Irfana Jašarevića, Elvira Koljića i sada kapitena Aleksandra Vukotića.

Na kraju, naglasio je i kako će se prozivka kandidata za prvi tim te za početak priprema za sezonu 2018/2019. obaviti 11. juna, ali da još nije poznato ko će je izvršiti.

- Znate, četiri i po godine dug je period i moguće je da je došlo do određenog zasićenja. No, mi smo u tom periodu ostvarili najbolje rezultate i to je nešto što će ostati zapisano. Za srijedu, 30. maja, imamo zakazan sastanak uprave i tada ćemo donijeti konačnu odluku o tome ostaje li Slobodan Starčević na čelu stručnog štaba ili ćemo se rastati – naglasio je Ilić.

Jedan od onih fudbalera koji bi ovog ljeta trebali da napuste kanjon Vrbasa je i iskusni vezista Goran Galešić, koji je veoma blizu odlaska na Maltu.

- Imam otvorenu i to veoma korektnu ponudu prvoligaša Florijane i mislim da ću je prihvatiti. Prvo, ipak, treba da obavim ljekarske preglede i dogovorim još neke sitnice pa će tek onda biti konačno da li odlazim ili ne – potvrdio je Galešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.