NOGOMET

Karajbić: Čelik ima sve uvjete za ekspresni povratak u elitu gdje mu je i mjesto

NAP

29.5.2018

Fikret Karajbić, 24-godišnji mladić iz Zavidovića i golman Čelika najbliži je ostanku u zeničkom klubu, iako još uvijek vaga ponude gdje nastaviti karijeru. On je posljednje kolo Premijer lige uvršten uvršten i u tim kola, a njegove dobre partije nisu ostale nezapažene ni od strane drugih klubova.

- Nisam još uvijek potpisao novi ugovor, ali sam bio na razgovoru s čelnicima kluba koji su mi ponudili mnogo dobre uslove za narednu sezonu kako bih ostao u Čeliku. Sve smo dogovorili oko mog ostanka, ali ništa još nisam potpisao. Dobio sam par ponuda iz BiH kao i jednu ponudu iz vana od strane jednog njemačkog kluba pa ću za nekoliko dana znati tačno kako stvari stoje. Uglavnom sada sam najbliži ostanku u Čeliku – kaže Karajbić.

On naporno radi i trenira kako bi svoj životni cilj ispunio. Još kao dječak sa 15 godina čuvao je mrežu reprezentacije BiH do 15 godina. Jedan period boravio je u Austriji, a nedugo zatim sa 17 godina prelazi u Čelik iz Zenice gdje je golmanske vještine podigao na još veći nivo.

Nažalost, Čelik je napustio elitno takmičenje, ali se nada brzom povratku u društvo najboljih. 

- Nažalost, napustili smo Premijer ligu Bosne i Hercegovine i naredne sezone ćemo igrati u Prvoj ligi Federacije BiH. Teško je sada tražiti krivca za ispadanje iz lige pa tako da jednostavno krivicu snosimo svi, od Uprave kluba preko stručnog štaba, igrača pa do svakog pojedinca u klubu. Što se tiče povratka u Premijer ligu mislim da Čelik uz gospodina Ajdina Olguna i ljude koji su trenutno u klubu ima sve uslove za ekspresni povratak gdje mu je i mjesto – ističe Karajbić.

Golman crno-crvenih iz Zenice zadovoljan je svojim nastupima u ovoj sezoni i zahvaljujući dobrom radu ušao je kako kaže u željenu formu.

- Što se tiče mojih ciljeva za budućnost karijere najvažnije mi je da u narednoj sezoni odigram što veći broj utakmica bez ozljeda i na vrhunskom nivou kako bi imao mnogo lakši put ka nekom od evropskih klubova – kaže Karajbić.

Inače, 24-godišnji golman smatra da se kvaliteta bh. nogometa dosta popravio u odnosu na prethodnih nekoliko sezona.  

- Igra se dosta ljepši i brži nogomet, sa dosta više šansi. Svake godine je kvalitet u pomaku što se vidi i po igračima koji mnogo češće sada odlaze igrati u evropske klubove u odnosu na to kako je bilo ranije. Što se tiče treninga i mladih igrača mislim da postoji par klubova u BiH koji odlično rade sa mladima kao što je Akademija FK Sarajeva gdje sa mladim igračima rade dobri treneri uz koje mogu napredovati svakim danom. Uslovi za trening su općenito mnogo poboljšani u kompletnoj BiH pa tako da sve više mladi igrači dolazi do izražaja u prvoj ekipi – dodaje Karajbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.