SLOBODA

Ako Petrović ne ostane, imamo plan B

J. J.

29.5.2018

U Rudarskoj 2, nakon bitke za licencu, očekuju nove izazove. Vremena za predah nema u Slobodi, ekspresno će stići dani prozivke i početka priprema, a na Tušnju u ovom trenutku dvocifrenom broju igrača istječu ugovori. Pitanje je i hoće li Slavko Petrović ostati na klupi „crveno – crnih“. 

Kao dosadašnji šef struke prvi je na spisku uprave Tuzlaka za pregovore.

- Sa Slavkom ćemo sigurno obaviti razgovor - objašnjava nam Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda, a na upit ima li neko u „rezervi“, kaže:

- Imamo i plan B. I plan B i plan C!

Prema Transfermarktu, trinaestorici fudbalera Slobode ovog ljeta istječu ugovori. Kako sada stvari stoje, s Amerom Osmanagićem će se razgovarati o daljnjoj saradnji, a poslije njega najvjerovatnije i sa Aleksandrom Ignjatovićem i Anelom Husićem. Interesiralo nas je hoće li se pregovarati i sa Aleksandrom Lazevskim, Ivorom Vajcerom (Witzer), Milošem Mijićem i Aldinom Hrvanovićem, na što prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša kaže:

- Ne. Također, što se tiče Grahovca, on je na vagi, a kada je, primjera radi, u pitanju Mehmedagić, ako nam pokaže da je zdravstveno spreman, razgovarat ćemo. Brzo idemo na slaganje igračke križaljke, a možda nas očekuje i kompletna rekonstrukcija – govori predsjednik Slobode.

Čelnici s Tušnja prate i dešavanja na transfer sceni. Trenutno najvredniji eksponati tušanjskog izloga su Darko Todorović, Edis Smajić i Azir Muminović. A reprezentativac i omladinski članovi bh. selekcije, prema Mujkanoviću, trenutno na tržištu vrijede...

- Mislim da njih trojica zajedno vrijede između 800.000 i milion eura. Što se nas tiče, mi nismo pretjerano zainteresirani da ih prodamo olako. Mi u njima vidimo nosioce igre za sljedeće sezone. Ako bi za nekog došla korektna ponuda, svakako da bismo i o tome razgovarali. Sumnjam da bismo trojicu pustili. Tu su i ostali omladinci koji ulaze u seniore. Nama je cilj da za dvije godine imamo 80 posto domaćeg igračkog kadra i da neke bivše igrače vratimo na Tušanj. Također, stranci koji nam nisu prevaga nam ne trebaju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.