NOGOMET

Odluka NSBiH: Čelik ostaje u Premijer ligi BiH

Avaz.ba

30.5.2018

U prostorijama NS/FSBiH u Sarajevu jučer je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FSBiH koja je započeta u četvrtak, 24. maja. 

Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK GOŠK-Gabela, FK Borac-Banja Luka, FK Sloboda Tuzla i NK Čelik-Zenica na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018./2019. 

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela odluke:

- Usvaja se žalba i odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage te se izdaje licenca FK Sloboda-Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019.

- Usvaja se žalba i odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage te se izdaje licenca NK GOŠK-Gabela za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019.

- Usvaja se žalba i odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage te se izdaje licenca NK Čelik-Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019.

- Odbija se žalba i u cijelosti se potvrđuje odluka Prvostepene komisije te se odbija izdavanje licence FK Borac-Banja Luka za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019.

FK Borac-Banja Luka nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH prema FK Džaja-Banja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog pravilnika te je stoga žalba ovog kluba odbijena, a odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cijelosti potvrđena.

Ove odluke su konačne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.