NOGOMET

Odbijena ponuda s Koševa za Muminovića

J. J.

1.6.2018

Pred čelnicima Slobode su novi izazovi. Takmičarska licenca za Premijer ligu Bosne i Hercegovine je dobivena, a na redu je slaganje igračke križaljke za narednu sezonu.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša očekuju primamljive ponude za Edisa Smajića, Darka Todorovića i Azira Muminovića.

Domaće snage 

Posljednja informacija koja dolazi iz Slobode je da su Tuzlaci već odbili ponudu Sarajeva za transfer golmana Muminovića na Koševo.

Također, na redu su pregovori s domaćim nogometašima kojima ovog ljeta istječu ugovori i razgovori o nastavku saradnje s trenerom Slavkom Petrovićem.

Kako saznajemo, sa Aleksandrom Ignjatovićem obavit će se razgovor s obzirom na to da u njegovom dogovoru sa Slobodom postoji mogućnost produženja saradnje na još sezonu. Pregovarat će se i sa Aleksandrom Lazevskim i Milošom Mijićem.

U Rudarskoj 2 će se, prema svoj prilici, promijeniti transfer politiku. Sloboda bi se u budućnosti trebala okrenuti isključivo povratku domaćih igrača koji trenutno nastupaju za druge klubove.

Nova pravila 

Među njima su Omar Pršeš i Muharem Ćivić (Zvijezda Gradačac), Elvedin Herić (Sarajevo), Mehmed Ćosić (Velež)... Tuzlanski premijerligaš će se, kao i ostali klubovi, morati prilagoditi novim pravilima prema kojima će u ekipama moći nastupati samo četiri stranca.

Svi igrači će morati imati profesionalne ugovore, osim pet omladinaca s kojima se može parafirati amaterski ugovor.

Karić koordinator 

Tuzlanski klub dobit će novog koordinatora svih selekcija, potvrdio je Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora Slobode.

- Odlučili smo da Denis Karić postane koordinator svih selekcija Slobode, od seniora do najmlađih. On bi trebao biti zadužen za pregovore s igračima i to je nešto čime ćemo se baviti u narednom periodu - kaže Mujkanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.