Goran Sablić napustio Široki Brijeg i preuzeo moldavski Šerif

Goran Sablić napustio Široki Brijeg i preuzeo moldavski Šerif

Goran Sablić više nije šef stručnog štaba NK Široki Brijeg.

Nakon godinu i po provedenih na klupi „plavo-bijelih“, tokom kojih je osvojio i jedan trofej (Kup BiH), Sablić odlazi u moldavski Šerif. Široki Brijeg je vodio u ukupno 60 službenih utakmica.

- Sablić je napravio iskorak u radu u našem klubu, što nije prošlo nezapaženo. Oko svih planova redovno je i korektno izvještavao klub, tako da nismo iznenađeni njegovim odlaskom u Šerif. Zahvaljujemo Goranu na predanom radu, bilo je zaista zadovoljstvo sarađivati s njim. Podigao je nivo rada u Širokom Brijegu i njegovom nasljedniku neće biti lako - kazao je za službenu stranicu tima s Pecare, povodom Sablićeva odlaska, sportski direktor Dalibor Šilić.

Uz Sablića, "plavo-bijele" napušta i pomoćnik Mirko Hrgović. NK Široki Brijeg obojici želi sve najbolje u nastavku trenerske karijere.

Ko će naslijediti Sablića, još nije poznato. Šilić je za klupsku stranicu potvrdio da su u toku pregovori s nekoliko kandidata, da će izbor uskoro biti sužen na dva-tri imena, a da će nakon toga Upravni odbor donijeti konačnu odluku.   

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH