NOGOMET

Preko Čelika i SFK do dresa reprezentacije

I. I.

4.6.2018

Alma Krajnić, iznimno talentirana Zavidovićanka, jedinstven je primjer uspješne sportistkinje iz gradske sredine gdje nikad nije ni postojao ženski nogometni klub. Odlična učenica devetog razreda Prve osnovne škole nogometom se individualno počela baviti u osmoj godini.

U međuvremenu, nastupala je za zenički ŽNK Čelik, a posljednju sezonu igrala za najbolji ženski klub u našoj državi, SFK 2000 Sarajevo, te odnedavno postala i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Mama Dženana, otac Hazim i brat Bilal glavna su mi snaga. Trener Sead Hasičić od mog prvog dolaska na pomoćni teren Gradskog stadiona u Zavidovićima do danas jednako mi je pomagao, kao i moj razrednik, nastavnik Alaga Bakir Mustafić, koji je s razumijevanjem za moj hobi, odnosno treninge u Zenici, Sarajevu i u posljednje vrijeme nastupe za reprezentaciju nalazio načina da mi pomogne – kaže naša sagovornica.

Dobri nastupi za Čelik i SFK 2000 nisu prošli nezapaženo i prije godinu selektor naših najboljih kadetkinja Ilija Lucić pozvao je i Krajnić na okupljanje u Zenicu.

- Selektor Lucić prvi put me gledao u Zavidovićima na međunarodnom turniru 2015. godine, kada sam nastupala za Čelik i postigla gol protiv Neretve. Vjerovatno i kasnije, a kada sam dobila poziv, niko nije bio sretniji od mene – ističe Krajnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.