NOGOMET

Selimović iz Angole u Jajce

S. P.

9.6.2018

Nedžad Selimović (45), nakon sjajne epizode u Angoli, gdje je kao trener u klubu Primeiro de Agosto, zajedno s Draganom Jovićem, osvojio dvije titule prvaka i Kup, nastavit će karijeru u Bosni i Hercegovini.

Selimović je, kao kvalitetan bh. trener sa profesionalnom UEFA-inom licencom, bio zanimljiv brojnim klubovima u BiH i regionu, ali je njegov najnoviji izbor prvoligaš Metalleghe BSI iz Jajca.

- Kontaktirao me je Zoran Dekić, predsjednik Metalleghea BSI, i nakon nekoliko sastanaka postigli smo dogovor da preuzmem ekipu. Vidio sam da se radi o zdravom kolektivu, u kojem ću imati priliku da stvaram igru koja donosi rezultate, mada je naše opredjeljenje, za početak, da stabiliziramo ekipu nakon odlaska nekolicine prvotimaca - kaže Selimović.

Prije nego što je radio u Angoli, Selimović je uspješno vodio ekipe Travnika (kao najdugovječniji trener na klupi jednog kluba u Premijer ligi BiH) i bugojanske Iskre. Novi strateg “Kraljeva” odmah je odredio i saradnike te sada slijedi popuna igračkog kadra do početka priprema.

- Sa mnom će u stručnom štabu raditi mladi Marko Bogić i trener golmana Almir Tolja, bivši reprezentativac BiH. Prozivku smo zakazali za 29. juni na stadionu Mračaj, a do tada ćemo rješavati igračku križaljku. U ovako pozitivnoj atmosferi vjerujem da ćemo napraviti dobar posao - rekao je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.